Escrita el 2016, BECAUSE és una bona obra de música de cambra per treballar el so, les dinàmiques i l’afinació amb altres saxòfons barítons.

Everette Minchew és un saxofonista i compositor dels USA, les obres del qual han estat interpretades per tot el món. Llegiu més sobre ell a la seva pàgina web.

Característiques de l’obra

Never Theme Twice, 2016. 4 pàgines. Durada: 4 minuts, mínim. Música contemporània. Nivell tècnic FÀCIL.

Àmbit (escrit): FA3 – DO#5 (1er baríton) / DO#3 – LA4 (2on baríton) / RE#3 – FA4 (3er baríton)

Elements tècnics: Dinàmiques en “piano”. Afinació. Respiració (notes llargues).

Elements interpretatius: Creació d’un ambient tranquil i interessant amb notes llargues i silencis.

A més del control del so en piano i de la respiració (l’obra té notes llargues entre pp i mp), la facilitat tècnica dels seus elements hauria de permetre als intèrprets d’escoltar-se bé entre ells per trobar una sonoritat homogènia i rica i, sobretot, un equilibre perfecte entre so i silenci, un dels objectius de l’obra.

Originalment escrita per clarinet baix, saxòfon baríton i fagot, BECAUSE es pot tocar també amb tres saxòfons barítons o tres instruments greus. L’àudio de sota pertany a l’estrena de la versió per a tres saxòfons barítons realitzada a l’Andorra Sax-Fest (Andorra), l’abril de 2017.

Escolteu l’àudio:

Comentari del compositor

“Durant els darrers anys, he estat preocupat per la idea de la “música tranquil·la”. Crec que no hi ha res més dolç que un acord suau tocat pianissimo. Because va ser escrita originariament per a clarinet baix, saxòfon baríton i fagot, però realment es pot interpretar amb qualsevol instrument greu. Es tracta d’una recomposició d’una obra meva anterior, Open Piece No. 2, però en un entorn més estructurat que permet que les harmonies es moguin una mica més cap a noves destinacions”

Everette Minchew, 2017